Over Ons

Lekker mediterraan eten in een lichte, gezellige werfkelder? Kom dan eens naar Restaurant Tafel aan de Gracht in het hart van het centrum van Utrecht. Het restaurant heeft een uitgebreide kaart met vlees, vis en vegetarische gerechten. U vindt er onder meer oesters, salade di mare, tonijn op Siciliaanse wijze en lamscarré. Speciaal is het dry-aged vlees: tournedos en ribeye met een intense oorspronkelijke smaak. Of proef eens de kleine hapjes, de pasta of de burgers van kwaliteitsvlees. Ook zijn er regelmatig (seizoen-)gerechten buiten de kaart. Bij Tafel aan de Gracht kan iedereen terecht voor een diner of een gezellige borrel, zowel zakelijk als privé.

Er is in de keuken veel aandacht voor streekproducten en goed behandeld vee. De gerechten worden bereid met kooktechnieken en kruiden uit het Middellandse zee gebied.

Tafel aan de Gracht is een zusje van Het Zuiden. Chefkok en eigenaar Ahmet Dede startte dit succesvolle restaurant vijftien jaar geleden en was daarmee een voorloper in dit segment. Hij houdt van de pure smaken van de ingrediënten en doet er alles aan die voor u te behouden.

Bijzonder zijn de steaks en burgers van goede kwaliteit. Door het dry-aged procedé kunt u de echte smaak van bijvoorbeeld een côte de boeuf proeven. Dit vlees is zeer mals omdat het minimaal eenentwintig dagen heeft gerijpt in een speciale koeling en vrij is van conserveermiddelen. De kok schroeit het vlees op de grill. De burgers worden gemaakt van black angus, rundvlees met zeer veel smaak.

De uitgebreide keuze aan wijnen maken het diner compleet. De wijnkaart is samengesteld door Van Wageningen en De Lange. Bijzonder zijn de huiswijnen, Montgolfier Merlot, Chardonnay en Grenache Syrah, die bijna nergens anders geschonken worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>